Løvsuger

Når vinteren nærmer sig, kan det være en god idé at erhverve sig en løvsuger , som effektiviserer dit arbejde med at fjerne blade fra græsplænen. Det kan nemlig være et større projekt, at gå igang med riven, og har du en stor græsplæne, kan det hurtigt blive et uoverskueligt arbejde. Ligeledes er løvsugeren et godt redskab, når der skal fjernes græsrester efter slåning af plænen, eller hvis du blot skal fjerne skidt fra fortovet. Der er altså mange muligheder i et sådant haveredskab.

Der er primært tre forskellige typer af løvsugeren – den benzindrevne, den eldrevne og den batteridrevne. Der er fordele og ulemper ved hver type, og i sidste ende afhænger valget af de arbejdsopgaver, maskinen skal varetage.

Løvsuger på benzin

har en tendens til at ligge i den høje ende af prislejet, men er samtidig den havemaskine med den kraftigste motor, og derved også den mest effektive – samtidig slipper du for at have en ledning koblet til, og derved er det nemmere at navigere rundt med den. Motoren larmer mere end de to andre typer, og derfor er det en god idé at bære høreværn. Har du et stort areal der skal vedligeholdes, er det en god idé at investere i en benzindreven løvsuger.

 

Den el-drevne løvsuger er nemmere at starte op en den benzindrevne, da der blot skal trykkes på en knap. Den vejer mindre, men skal være tilkoblet en stikkontakt, hvilket betyder at du skal have en forlængerledning. Har du en stor have, og skal rundt mange steder, gør dette at den er sværere at navigere med, og derfor anbefales denne type primært til vedligeholdelse af mindre arealer. Disse typer koster typisk under 1.000 kr, men prisen er meget fleksibel, så det er derfor godt at undersøge markedet, inden man køber.

Den batteridrevne løvsuger er den billigste type. Den er roligere end de to andre modeller, men er samtidig også den svageste. De anbefales derfor ikke til store arealer, men er gode hvis du har en have af en mindre størrelse. Det er muligt at genoplade batteriet, men det anbefales at man investerer i et ekstra batteri, da de altså ikke holder i en evighed – og det er et stort irritationsmoment, at stå midt i et projekt og pludselig løbe tør for strøm. Dette undgås ved at investere i et ekstra batteri.

 

Løvsuger
Der findes mange forskellige løvsugere og her ses den elektriske udgave.

 

Det er en god idé at høre om du kan få lov af foretage en løvsuger test i din egen have, inden du investerer i en, da du derved får en idé om, hvilken der passer til dit behov. Hvis du gerne vil have en effektiv maskine, men ikke har pengene til det, er det  en god idé at vente med at investere, til du finder et godt løvsuger tilbud, eller at investere i en brugt.

Skriv en kommentar