Brændekløver

En brændekløver er et godt alternativ til at kløve brænde med en økse. Du sparer en masse tid, og kløver du brænde mere end et par gange om året, så er det altså en god idé at investere i denne havemaskine.

 

Hvilken brændekløver skal jeg have?

Før du går ud og investerer i en brændekløver, er det en god idé at gøre dig nogle tanker, om hvor kraftig den skal være – og hvilke opgaver den skal varetage. Kløver du kun brænde et par gange om året, kan du sagtens nøjes med en elektrisk model som ligger i den lave ende af prisklassen.

Det er muligt, at få nogle effektive brændekløver til billige penge. Bruger du derimod brændekløveren mere end på ’hobbybasis’, så er det en god idé at investere i en dyrere – og derved også mere effektiv – brændekløver. Disse er benzindrevne, og er kraftigere end de elektriske modeller. Samtidig slipper du for at skulle have en ledning tilsat, hvilket gør den mere mobil.

Støj niveauet er dog højere ved den benzindrevne model, end det er ved den el-drevne. Derudover skal du også købe brændekløver benzin, men det koster ikke en bondegård, da det oftest er ganske almindelig blyfri benzin.

Skal du bruge din brændekløver meget og i lang tid af gangen, er det en god idé at kigge på ergonomien, hvilket i korte træk betyder, hvor behagelig maskinen er at arbejde ved. Nogle maskiner er lavere end andre, og der kan det blive nødvendigt at købe et bord til den. Dette gælder for de el-drevne brændekløver, som opererer vandet.

De benzindrevne kløver typisk lodret, og er noget større og tungere. Dog får man altså her en arbejds-højde på omkring 70 centimeter, og er altså mere behagelige at arbejde ved i længere tid.

 

Brændekløver
Her ses den benzindrevne brændekløver der opererer vandret, hvilket gør den mere effektiv.

 

Der er altså mange ting der spiller ind, når du skal finde en brændekløver, men det primære, er at gøre det klart med dig selv hvor tit, du skal bruge den. Hvis du blot, skal bruge den én gang, kan det være en idé at kigge efter brændekløver udlejning. De fleste største forhandlere af have-maskiner, tilbyder også brændekløver leje på enten time- eller dags-basis, og derved er der altså også mange penge at spare.

Du kan også finde en brugt brændekløver på Gul og Gratis eller Den Blå Avis , som er de største brugtmarkeder i Danmark. Her er også mange penge at spare, men man skal være opmærksom på, at der ikke medfølger garanti, og der er ingen der dækker omkostningerne, hvis de går i stykker dagen efter, du har købt dem.

Skriv en kommentar