Ecomposter – Effektiv kompostbeholder

Gæsteindlæg af haveekspert Jørn Mogensen.

 

 

Effektiv kompostbeholder

Kompost er godt for haven, det ved alle. Men at lave sit eget kompost kan godt være en avanceret og tidskrævende proces.  Den skal iltes og lægges i lag så den hverken tørrer ud eller bliver for våd. Alt dette arbejde bærer dog frugt, når komposten endelig er færdig og kan bruges i havens bede eller som jorddække.
Kompost har mange gode egenskaber, så hvorfor ikke fremskynde processen? Dette kan gøres med Ecomposts kompostkugle. Der er mange kompostere på markedet, men jeg har til dags dato ikke set en der fungerer bedre. Find Ecomposteren her!

 

Ecomposteren er nem at transportere
Det er let at transportere Ecomposteren rundt i haven.

 

Ecomposteren er kugleformet, hvilket gør det muligt at rulle den rundt på jorden. Derved er det nemt at vende komposten, så den iltes optimalt gennem de indvendige luftrør. Du sparer både tid og krafter på at vende komposten. Desuden er den nem at transportere rundt til havens bede, når de trænger til den nærende muld.

Komposteren har et futurisk design, og du slipper for at have en åben kompostbunke, der tiltrækker skadedyr som dræbersnegle og rotter, stående i haven. Den fås kun i mørke farver – og det er der en grund til. Det mørke look tiltrækker solens stråler, og sikrer at komposten når den optimale temperatur.

Alle disse egenskaber, gør det muligt for komposteren at skabe kompost på blot 4-6 uger, hvor det i den gammeldags komposter typisk tager et års tid eller længere.

 

 

Tips til optimal kompost

Jeg vil lige dele et par tips og tricks med jer:

 

  • Når du skal starte en ny kompostbunke, kan det være en god idé at tilføre blodmel, bomuldsfrømel eller et gødningsmateriale som er rigt på nitrogen. Dette fremskynder processen, da det sætter gang i de mikrober der er ansvarlige for nedbrydningen af organisk materiale, og derved fremskynder processen fra have- og køkkenaffald til kompost.
  • Hav den altid i solen. Varme hjælper nemlig også mikroberne til at arbejde hurtigere, og derved omdannes affaldet hurtigere til kompost.
  • Sørg altid for ikke at fyld komposteren for meget. Der skal være plads til, at man kan vende komposten inden i.
  • Hav en overlukket spand i køkkenet, hvor du gemmer dit køkkenaffald. På den måde behøver du kun at gå ud med skraldet et par gange om ugen. Det er ikke bedre for komposten, men gør det lidt lettere for dig.
  • Brug lige dele af tørt og grønt materiale. Kompostbunken må nemlig hverken blive for tør eller for våd.

 

 

Ecomposteren letter arbejdet
Husk at blande lige dele tørt og vådt have- og køkkenaffald i komposteren.

 

 

Både jeg og især haven har haft meget glæde af Ecomposteren henover sommeren. Jeg har både sparet tid og penge, da jeg stortset har været fri for at købe gødning til haven. Jeg har stadig min gamle kompostbunke, da den har et større areal. Jeg har en stor have, og derved en masse haveaffald – men køkkenhaven og mine blomsterbede har nydt godt af Ecomposteren. Prisen for en Ecomposter ligger typisk mellem 1000 og 1500 kroner (Se mere her). God fornøjelse!

Skriv en kommentar