Forår i haven

forår i haven
forår i haven

Foråret nærmer sig, og forår er lig med havetid! For selv om der stadig er nogle måneder, til det bliver lunt nok til at sidde og hygge sig med en drink i solen, er der masser af ting, du kan lave i haven. Det er for eksempel i foråret, du skal luge, gøde og plante nyt, hvis du har ambitioner om andet og mere i haven end rullegræs. Og hvis du er så heldig at have blomster og grøntsager i haven, er det også i foråret, du skal sætte ind, hvis du vil have dem i fred for dræbersneglene.

Ukrudt

Det er i foråret, at ukrudtet for alvor begynder at gøre sit indtog i haven, så gør, hvad du kan for at dæmme op for de uønskede planter. På terrassen kan du for eksempel lægge fugesand mellem fliserne, så vækstbetingelserne for ukrudtet bliver dårlige. Du kan feje fugesandet ud – det gør det nemmere at få det helt ned mellem fliserne, og samtidig ’sliber’ det fliserne, så de bliver fine og rene.

Terrasse-fliser

Nogle terrassefliser står dog ikke umiddelbart til at redde med sand og en kost, hvis de er hårdt angrebne af eksempelvis alger eller genstridigt skidt og snavs. Men så er det jo heldigt, at der findes højtryksrensere. Med en højtryksrenser eller terrassevasker kan du komme langt, og din terrasse bliver flot med en minimal indsats.

Se evt. billige højtryksrensere og andet til haven hos hhv. Texas og WhiteAway.com.

Dræbersnegle

Som nævnt, er det allerede i foråret, du skal sætte ind, hvis du ikke vil have en hær af slimede bæster til at invadere din hyggelige have. Det er først, når temperaturen når de 10 grader, at sneglene for alvor begynder at røre på sig, men det kan have sine fordele at få ram på dem, inden de bliver alt for store og dermed alt for sultne og grådige. Der er forskellige måder at bekæmpe dræbersneglene på – det nemmeste er nok at lægge salt ud i haven (det kan sneglene ikke tåle) eller sætte øl-fælder op (grav et glas eller en spand med øl ned i haven, så et par cm stikker op. Sneglene tiltrækkes af lugten og falder i og drukner). Du kan også bekæmpe sneglene kemisk eller overveje at anskaffe dig et par ænder, der spiser sneglene. Det er helt op til dig og dit temperament.

Omplantning
Hvis du har nogle planter, du tror, vil gøre sig godt et andet sted i haven, så er foråret den ideelle årstid til at omplante dem. Husk at vande grundigt i forbindelse med en omplantning, da vand er alfa og omega for, hvordan planten ’falder til’ på sin nye placering.

Du kan også plante blomster ud i foråret, men vent med sommerblomsterne, til der ikke længere er risiko for nattefrost.

Som du kan se, er der rigeligt at tage sig til i haven i foråret. Og husk, at det er din indsats i haven, der bestemmer, hvordan den tager sig ud, når det hele springer ud og står i fuldt flor. Har du fået blod på tanden, kan du læse mere på Bolius.dk om, hvad du kan lave i haven, før det bliver sommer.

Rigtig god arbejdslyst!

Skriv en kommentar