Gode råd før du køber en brugt havetraktor

Er du typen der går op i vedligeholdelse af din grund, og har du altid brugt plæneklipper, men ikke synes, at den slår helt til længere, så kan det måske være en god idé at erhverve dig en havetraktor. Måske er du flyttet til et hus med større have, rækker fysikken ikke så langt længere, eller synes du bare det er sjovt at fræse rundt i haven på en havetraktor – grundene kan være mange.

Læs også: Stor havetraktor test

Mange  synes dog ikke, at pengepungen er tung nok til kunne investere i en ny havetraktor – i så fald kan det være en god idé at kigge på forskellige brugtmarkeder. Der er mange penge at spare, og du kan være heldig at finde en der virker lige så godt som en ny. Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du erhverver dig en havetraktor brugt.

 

Brugt Havetraktor
Du kan sagtens finde en god havetraktor til en fornuftig pris, hvis du tænker dig om inden du køber.

 

Punkt1: Tjek pris på nye og brugte havetraktorer

Det første vigtige punkt prisen. Et godt råd er at tjekke markedet ud for nye havetraktorer, og danne dig et overblik over prisen på nye maskiner. Sidder du foran din computer og kigger på eksempelvis DBA.dk eller Gul og Gratis, så er det nemt at tjekke den eksakte pris på den havetraktor, du kigger på. Tager du derimod på et fysisk brugtmarked, kan det være en god idé at printe en oversigt over havetraktorer samt pris ud. Alternativt kan du medbringe din smartphone og tjekke prisen herpå. På den måde undgår du at blive snydt.

Nogle sælgere sælger brugte varer til urimeligt høje priser, og her kan man prøve at prutte prisen ned, men prisen ligger højst sandsyneligt nogenlunde fast, og sælger vil ikke gå mere end et par hundrede kroner ned i pris, og et godt råd er at lade disse annoncer være. Hvis du leder efter en bestemt type havetraktor, men der ikke er nogle så husk, at der hele tiden kommer nye annoncer. Med mindre du mangler en havetraktor akut, så gør du klogt i at vente et par dage og tjekke markedet igen.

Du kan dog også være heldig at finde en billig havetraktor som virker perfekt. Alt dette kommer ofte an på sælgers grund til at sælge – nogle skal bare af med havetraktoren, og sælger den i god stand for en billig penge, andre går efter profit, og sælger måske et sløjt produkt for overpris. Alt dette, skal du dog ikke være bekymret over, hvis blot du sætter dig ind i tingene inden du køber.

Havetraktor ved Texas.dk

Du finder Danmarks største og bedste udvalg af havetraktorer ved Texas.dk

De gode ting ved at handle her er:

  • Dag til dag levering.
  • Texas har 50 års erfaring med salg af havemaskiner.
  • Landsdækkende service.

Se det store udvalg her →

Punkt 2: Prut altid prisen ned!

Mange glemmer, at prisen kan pruttes ned – ligemeget hvor billig den sælges til at starte med. Start gerne med at tilbyde et lavt bud – og her skal der altså ikke gå jantelov i den, så start gerne med at give et urimeligt bud. Så kan du eventuelt være heldig, at I mødes på halvvejen, men idéen med at starte lavt, er at I har mere plads at forhandle om – og det kan i sidste ende kun komme dig til gode.

 

Prut prisen ned
Husk at prutte om prisen! Der er mange penge at spare.

 

 

Punkt 3: Gode råd før køb af brugt havetraktor

  1. Prøv maskinen før du køber den!
  2. Tjek maskinens udseende – Rust og dækkenes stand giver et godt indblik i maskinens stand
  3. Tjek motor og gearkasse – Starter og manøvrerer den problemfrit? Sørg desuden for at styrken passer til dig og din haves behov
  4. Sørg for at skrive sælgers navn, adresse samt telefonnummer ned i tilfælde af, at problemer skulle opstå – specielt som forsikring mod hælervarer
  5. Få foretaget et servicetjek hos et autoriseret værksted – Har du ikke den fornødne viden til at tjekke det tekniske selv, kan det være en god idé at tage den forbi et værksted

 

Brugt Havetraktor
Husk at tjekke havetraktorens stand, inden du finder pengepungen frem.

 

Husk at der er mange risici ved at købe en havetraktor brugt, og det har du pengene, er det derfor en god idé at købe din havemaskine ved en autoriseret forhandler. Her medfølger garanti, og fordi du sparer penge her og nu ved at købe en brugt havetraktor, så er det altså langt fra en garanti for at det ikke vil blive dyre på længere sigt. Held og lykke!

 

 

Skriv en kommentar