Hækkeklippere

At holde en hæk smuk og stærk er ikke noget som kræver særligt meget arbejde, men er der masser af den, så kan det godt være en fordel at bruge lidt penge på en automatisk hækkeklipper frem for den manuelle hækkesaks. De fleste hække kan med fordel blot blive klippet ned een gang om året, og det helst i august måned. Der er delte meninger om det, og nogle synes det er bedre at klippe den 2 gange. Hører man til dem der gerne ser hækken klippet før august, så vær opmærksom på eventuelle reder der måtte være bygget i hækken. Klipper man således sin hæk første gang i april, så klip den eventuelt ganske let, og ikke ind til selve hækken. På den måde bevares det skjul som en evetuelt fuglerede måtte have, men hækken kan stadig gøres pæn og lige at se på.

Når du klipper din hæk, så bør den være klippen en anelse smallere i toppen end i bunden. Dette giver bedre kår for hækken at sikre næring til bunden, som dermed kan holdes frisk og grøn. Det anbefales typisk at en hæk er 30-40 cm bred i toppen og 40-50 cm i bunden. Vær også opmærksom på at loven foreskriver at hækken ikke må være  over 2 meter høj.

Der findes som udgangspunkt 3 midler til at klippe hækken ned med, og det er en almindelig hækkesaks. Har man ikke meget hæk, så er det en ganske fin løsning og særdeles billig. Man skal blot sikre sig at den er holdt god skarp. Man kan også vælge mellem en elektrisk eller en benzin drevet hækkeklipper. Den eldrevne kræver adgang til en stikkontakt, men er tilgengæld både mere støjsvag end benzin modellen, og også meget lettere. Hækken klippes med buede bevægelser langs med hækken nede fra og op, og det bliver til mange bevægelser inden den er klippet, så vægt kan være væsentligt. En benzin model af hækkeklippere er anderledes handy hvis der er tale om store hæk arealer, og stikkontakter ikke er i nærheden. Det er dog også noget mere støjende.

Når du klipper hækken, så kommer den umiddelbart bagefter til at se lidt nøgen ud, men det skal man ikke bekymre sig så meget om, da den hurtigt vil få nye skud. Er der tale om evig grønne hække som i liguster, så skal man dog være opmærksom på at der skal være grønt tilbage når man klipper, for at der kan komme nye skud, da de ikke skyder fra de større tørre grene. Sørg for at klippe i en glidende bue bevægelse der starter nedefra og op. Dermed vil affald ikke falde på arealer du skal til at klippe. Det afklippede kan med fordel klippes i mindre stykker og rives ind under hækken, hvor det kan få lov at formulde og dermed give næring til hækken.

 

Hækkeklippere
Det er vigtigt at vælge en hækkeklipper der matcher dine behov

Skriv en kommentar