Havefræser

 

Havefræser
Den benzindrevne havefræser er god til fast jord.

 

Havefræseren er en havemaskine der anvendes til at vende jorden. Dette gøres ofte i foråret, hvor planterne begynder at gro – grunden hertil er at tilføre jorden mere ilt samt mineraler, som planterødderne nyder godt af. Alternativt kan man bruge skovl og spade, men dette resulterer i dårlige arbejdsstillinger og tungt arbejde. Har du en stor køkkenhave, er en havefræser helt klart et must, da den vil spare dig for mange timers arbejde.

 

Hvilken havefræser har jeg brug for?

Du bør først gøre om med dig selv, hvor ofte og på hvor stort et areal, havefræseren skal anvendes. Der findes forskellig modeller med forskellige funktioner, og de fås i alle prislejer. Fra 500 – 10.000 kr. Har du et lille område, havefræseren skal anvendes på, så kan du roligt investere i de billige elektriske havefræsere. Disse vejer mindre, og er nemmere at manøvrere rundt med. De er selvsagt heller ikke lige så kraftige, som de benzindrevne maskiner i den dyre ende. Disse kan vende større mængder jord og har ingen ledning – her er det en god idé at anvende høreværn, da støjniveauet er væsentligt højere ved en benzindreven fræser.
Du skal også tage med i overvejelserne, hvilken jordtype du skal fræse. Hvis der er mange sten og store rødder, er det en god idé at investere i en kraftig maskine med mange hestekræfter. Er jorden mere blød – måske er den blevet brug til dyrkning i lang tid, og er derfor ikke så fast, så kan man sagtens nøjes med en billigere og mindre havefræser.
Alternativt kan man vælge den håndtrukne havefræser, som hverken kræver el eller benzin. Den er mindre, nemmere at manøvrere med og prisen herpå er ligeledes lavere. De er dog ikke lige så komfortable, så disse anbefales kun at bruge på små arealer i kort tid af gangen.

Havefræser – leje, brugt eller ny?

Har du blot brug for en havefræser i et éngangstilfælde, anbefaler vi at tage kontakt til en butik der tilbyder havefræser udlejning. De fleste større forhandlere tilbyder udlejning af havemaskiner, og her betaler man ofte en fast timepris eller dagsleje. Skal du bruge den flere gange om året, anbefales det klart at erhverve en ny havefræser, da disse er mere kraftfulde, der medfølger garanti samt har en længere levetid. Du kan dog også købe en brugt, men her er det en fordel at have noget forhåndsviden, da det er nemt at blive snydt – eller snyde sig selv. Brugtmarkeder som Den Blå Avis eller i Gul og Gratis har et bredt udvalg, og du kan være heldig at finde et godt tilbud.

 

 

Held og lykke med at finde den rigtige havefræser.

Skriv en kommentar