Havetraktor vs Robotklipper

At have en have, er for de fleste først og fremmest for at have et sted man kan slappe af i, og nyde vejret eller en god grill aften med familie og venner. Men, for at det skal være et hyggeligt sted at være, så skal det holdes vedlige, og det kræver tid og kræfter. Eller, det kan det gøre, medmindre man vil investere sig ud af den fysiske del.

 

Der findes mange løsninger på markedet til vedligehold af græsplænen. Som udgangspunkt så gør det arbejdet nemmere hvis man sørger for at den er klippet ned i en højde af 3,5 cm 1-2 gange om ugen. Det kræver mindre kræfter fra maskinerne og det holder plænen luftig og sund. Men har man en kæmpe stor græsplæne, og er havearbejde ikke blandt ens favorit beskæftigelser så findes der mere magelige løsninger. En af de mere populære, for dem som har råd til det, er robot klipperen. De mest avancerede på markedet behøver ikke andet end en oplader station udendørs, så skal de nok selv ordne resten. De klipper plænerne og vender selv tilbage til oplader station når der er brug for strøm, for så igen at fortsætte arbejdet når der er opladt. Lidt mindre avancerede version skal have lidt hjælp, og kan også fjernstyrer. Robot klipperne har dog deres begrænsninger, ikke mindst i kraft af deres små hjul, som betyder at de godt kan sætte sig fast, hvis de køre i et hul. De er heller ikke så gode til at klippe til kant, så det er ikke den bedste løsning hvis man har mange små stier og bede i haven. Det vil give meget ekstra arbejde efterfølgende.

 

Havetraktoren kan være en god løsning til de helt store haver. Det er dybest set blot en avanceret model af den almindelige selvkørende plæneklipper. De findes grundlæggende i 2 modeller. Den ene hvor skærene sidder under traktoren, og en model hvor det er frontklipper. Ulempen ved den almindelige model er, at vil man klippe græsset når det er blevet en anelse for langt, så kan det godt være at græsset ikke når at rejse sig fra forhjulene til de når klipperen. Det kan give et ujævn klip. Tillgengæld er de relativt billige. Men har man en stor have med masser af bede, så kan der være en god fordel i at give de ekstra kroner, og få en have-traktor med frontklipper. Med en frontklipper så kan du komme til kant hvor gang, og således gøre klipningen færdig i een arbejdsgang, istedet for at skulle tilbage med alternative redskaber og rette til.

 

Havetraktor
Der er mange ting du skal have med i overvejelserne, når valget skal falde på enten en havetraktor eller en robotklipper

Skriv en kommentar