Kantskærere

Kantskærere

Græsplæner er hvad man gør dem til. En vidunderlig udsigt med begrænset arbejde eller et problem som tærer på ens tid og kræfter. Det handler om valget at de rigtige metoder, materialer og maskiner der bruges til opgaven. Er du den heldige ejer af en lille parcelhus grund med tilhørende græsplæne, så er problemerne sjældent større end de kan løses nemt og enkelt, men anderledes står det til hvis du har flere tønder land med plæne som skal passes. Så løber man ikke så villigt rundt med en rulle snor og en spade for at kante løs. En kantskærer vil være eneste fornuftige udvej. Men skal det være med den forventede succes og glæde arbejdet udføres, så er det vigtigt at man køber en ordentligt kant-skærer.

 

En græsplæne kan holdes sund og stærk, når blot man husker nogle få gode råd. Er du ansvarlig for anlæggelsen af græsplænen fra begyndelsen, så er chancen for at få en sund og stærk græsplæne meget større, da du med valget af de rigtige græs-sorter kan sikre at plænen har den styrke som kræves til opgaven. Med græs-sorter der vokser hurtigt og holder ukrudt væk, så er mos sjældent et problem, men til-gengæld kræver den oftere kantning og klipning. Omvendt med sorter som tåler tørre perioder så er vanding ikke så kritisk, men de vokser også langsomt og er dermed også mere følsomme for ukrudt. Den rette blanding af de mest anvendte græs-sorter, under hensyntagen til den fremtidige brug af plænen, vil sikre at den holdes sund, uanset om det er en pryd plæne eller til børnenes boldspil.

Sørg for at holde plænen ryddet for nedfaldne blade, og klip aldrig plænen ned under 3 cm. Anbefalet længde er 3,5 cm, og med fordel med en plæneklipper med multiklip, som skærer græsset i så små stykker at det kan efterlades på plænen. Det vil reducere behovet for gødning, da næringstofferne forbliver i plænen. Sørg for at holde kanterne pæne og skarpe med kantning et par gange om året.

Bliver plænen angrebet af insekter som stankelbenlarver, så kan det være en udvej med kemikalier, men det kan anbefales at komme dette problem i møde ved at sætte nogle redekasser op til stære og musvitter. De elsker den slags insekter, og vil med deres næb ikke skade plænen i jagten på larverne. Der er tale om sund og enkelt biologisk forebyggelse af problemer, og så er det hyggeligt samtidigt.

 

Kantskærer
Hold planen pæn med en kantskærer
Kantskærere

Skriv en kommentar