Plantehus – Nærer og beskytter dine planter

Gæsteindlæg af haveekspert Jørn Mogensen.

 

Et drivhus er et nærende og friskt pust til haven, der sikrer at du kan dyrke og høste grønt hele året rundt. Der er mange fordele ved at have et drivhus, men langt mindre kan også gøre det. Det er ikke alle der har hverken nok planter, nok plads eller råd til at erhverve sig et drivhus – heldigt for dem findes der andre alternativer, som eksempelvis plantehuset.

 

Fordele ved et plantehus

Plantehuset er et lille overdækket ’drivhus’ som typisk er udformet i blødt plast eller af net. Her kan der dyrkes små planter og grøntsager. Der er mange fordele ved at have et plantehus fremfor at have planterne stående under åben himmel. Det er nemt at flytte rundt på, og det skærmer af for fugle, insekter og andre skadedyr der ødelægger blomster, grøntsager og fugter. Derved undgår du at anvende sprøjtemiddel.

Udover at være et værn mod skadedyr, fungerer plantehuset også som et lille drivhus, hvilket giver planten ekstra gode vilkær. koster typisk mellem 100 og 300 kroner – se her. Herved er det altså et billigt, lille alternativ til drivhuset – selvom du nok burde overveje at købe erhverve dig et drivhus, hvis du har meget vegetation der skal plejes. Se vores artikel om drivhuse.


Plantehuset beskytter mod skadedyr
Et plantehus værner mod skadedyr og fungerer samtidig som et lille drivhus.

 

 

Fra frø til spire

Når jeg skal dyrke planter fra bunden, plejer jeg gerne at starte med at sætte potterne med frø ind i plantehuset. Herved undgår man at planterne bliver udsat for unødvendige risici i den spæde periode.

Når de er store nok til at klare sig selv, planter jeg dem i haven, og det giver altså nogle gode resultater. Det er med planter, som det er med mennesker – en god ’barndom’ danner fundament for et sundt og rigt liv.

Jeg har altså både drivhus og plantehus, og det kan man sagtens have. Mit drivhus er nemlig ofte fyldt med grøntsager, som jeg ikke kan flytte, og derfor benytter jeg plantehuset til anden vegetation. Det er eksempelvis ideelt til dyrkning af jordbær om sommeren, da jeg personligt ofte har problemer med skadedyr som snegle, der åbenbart holder lige så meget af jordbær som jeg selv.

 

 

Moreland.dk har et stort udvalg af plantehuse, og det kan klart anbefales at købe, da de er en stor hjælp om sommeren – og desuden er de relativt billige.

 

Skriv en kommentar