Sneskovl – billig og praktisk

Vinteren er over os og det er derved blevet tid til at finde den varme sweater, uldsokkerne og de lange underbukser frem, så kulden bliver lidt lettere at holde ud.
Vinteren byder som regel på snevejr, og med sne kommer en række forskellige udfordringer og forpligtelser. Fortorv, stier og veje, der ligger op ad din ejendom, skal være rydder og saltet, for at forhindre besværliggørelse eller eventuelle personskader i forbindelse med adgang til din grund. Er uheldet ude, står du nemlig selv til ansvar for eventuelle skader – og det medfører erstatningspligt.
Ligeledes er postbudet, skraldemanden eller andre, der skal have adgang til din grund, i deres gode ret til at gå, hvis ikke der er ryddet sne.

 

Fordele ved sneskovle

Der findes mange forskellige haveredskaberder anvendes til at skrabe sne med, men den mest udbredte er sneskovlen. Har man et mindre areal der skal ryddes, behøver man nemlig ikke at have en sneskraber, men kan nøjes med en sneskovl, som desuden er kompakt og let at medbringe i bilen – hvilket er en rigtig god idé. Udover størrelsen, er sneskovlen også langt mere handy i forhold til at komme rundt. Er underlaget ujævnt, vil sneskraberen nemlig støde på kanter og forskellige ujævnheder.
Har man ikke en firehjulstrækker, er det let at komme til at køre fast i sneen, hvis man begiver sig væk fra de steder, hvor vejen er ryddet og saltet. Dette kan resultere i, at man skal vente i flere timer, før bilen kan blive løsnet, og det kan let gå hen og blive et stort irritiansmoment – som dog sagtens kunne være undgået, hvis blot man havde haft en sneskovl i bagagerummet til at grave dækkene fri med.
Desuden er sneskovlen som regl billigere en både en almindelig skovl og sneskraberen.

sneskovl
En solid og holdbar sneskovl fra Fiskars går man aldrig forkert i byen med…

Hvorfor anvende en sneskovl fremfor en almindelig skovl eller sneskraber?

Selvom der ved første øjekast måske ikke er den store forskel på at have en sneskovl ifht. en almindelig skovl, så er der nogle småting der i det store hele gør sneskovlen guld værd. Den er mere kompakt, og er derved let at have med i bilen. Sneskovlen er desuden lavet i hærdet plast, hvilket gør det lettere at skrabe sne fra ujævne fortorve og andre overflader. Desuden risikerer du ikke at ødelægge underlagt som med en almindelig skovl af jern.
Har du ikke allerede en sneskovl, så er rådet herfra; køb en! Der er mange fordele, og det vil lette dit arbejde i høj grad. I perioder med meget sne, skal der nogen gange skovles sne mere end én gang om dagen, og her er det altså vigtigt at have de rigtige redskaber.

⇒ Se et stort udvalg af sneskovle her ⇐

Skriv en kommentar