Sneslynge

Sneslynge – Læs guiden her

Vinteren er over os, og det betyder at der skal ryddes sne. En snefræser, snerydder eller sneslynge, som alle er betegnelsen for samme havemaskine, kan bruges til hurtig og effektiv rydning af sne, og der er overvejende tre forskellige typer; to-trins, et-trins og elektrisk – som selvsagt også er den billigste.
Flere af disse typer kan være i stand til at håndtere dine opgaver, og du bør derfor overveje, hvilken der er mest praktisk – både funktionsmæssigt, men også rent økonomisk. Der er nemlig en kæmpe prisforskel alt afhængig af type og funktioner.
sneslynge i brug
En sneslynge i brug foran huset…

 

⇒ Se et stort udvalg af sneslynger her ⇐

 

Forskellige typer af sneslynger

To-trins-modellen er den kraftigste, og den kan rydde snebunker på over 20 cm. Dene model er bedst til rydning af store områder, og har motordrevne hjul der gør at den er lettere at navigere med og generelt er let at skubbe. At denne type kaldes for ’to-trins’, betyder at sneen bliver ført igennem maskinen i to etaper; gennem sneglen, for derefter at blive slynget ud af via blæseren i ’udkastertuden’ med høj hastighed.
Den noget simplere et-trins-model har ikke nogen blæser og har ikke motordrevne jul. Maskinen skal derfor skubbes ved håndkraft, og egner sig derfor bedst til mindre arealer.
Den elektriske snerydder er den billigste, og kører ret indlysende på el. Der skal bruges en ledning til langt de fleste modeller, og den er derfor svær at få udenfor sin grund. Dog vejer den ikke meget, og fungerer perfekt til småarbejde i og omkring ens grund.

Valg af snerydder

Før du investerer i  en snerydder, bør du stille dig selv nogle spørgsmål. På den måde finder du frem til, hvilken sneslynge der bedst matcher dine behov.
Hvor meget sne, skal der ryddes?
Skal sneslyngen bruges til at rydde snebunker på 15-20 centimeter eller mindre, så kan du godt nøjes med et-trins-modellen, er der derimod 20 centimeter eller mere, så bør man vælge to-trins-modellen. Den elektriske fungerer bedst til småopgaver i haven, og kan fjerne op til 12 centimeter, alt afhængig af hvor kraftig den er.
Hvor stort et areal skal ryddes?
Skal sneslyngen bruges i professionelt øjemed på fx skoler eller andre gårdpladser, så anbefales det at investere i to-trins-modellen, da den er kraftigere, hjulene motordreven og den er lettere at navigere med, og derved skåner føreren.
Et-trins-modellen er bruges til mindre arealer som indkørsel, vejen foran huset og mindre gårdpladser.
Den el-drevne bruges til indkørsel og omkring huset.
Hvilken type sne skal ryddes?
Et-trins-modellen samt den el-drevne model bruges til let sne, mens to-trins-modellen let kan håndtere de fleste typer af sne.
Hvilken type terræn, skal snerydderen bruges på?
Den hjuldrevne snerydder fungerer bedst på flade underlag, mens der på nogle modeller kan monteres hjulkæder, som kan håndtere ujævnt terræn.
Hvilke funktioner har du brug for?
Dette er en smagssag, men der er dog et utal af funktioner der kan til- og fravælges alt afhængig af, hvor meget du vil give for maskinen og i hvilken forbindelse, den skal bruges.
  • Elektrisk start: Enkel og ubesværet opstart af maskinen.
  • Enhåndsbetjening: Juster retning og højde af sneen, der bliver blæst ud, imens du betjener maskinen
  • Fartregulering: Juster hastigheden på maskinen (fungerer kun på to-trins-modellen)
  • Servostyring: Ultimativ manøvredygtighed
  • Opvarmede håndtag, så du undgår at fryse fingrene

⇒ Se et stort udvalg af sneslynger her ⇐

Det er op til dig selv, hvordan du foretrækker din sneslynge, og typen af arbejde, maskinen skal udføre afgører som regel også, hvilke funktioner man har brug for.

Held og lykke med køb af din sneslynge.

ghostwriter

Skriv en kommentar