Undgå ulykker når du renser dine tagrender – brug en robot!

Rensning af tagrender kan være en farlig opgave, og tager du ikke dine forholdsregler, kan du komme grueligt til skade. I denne artikler fortæller vi, hvordan du bedst muligt holder din tagrend ren, men også hvordan du slipper for at gøre det selv ved hjælp af en robot, så du ikke behøver at udsætte dig selv for den fare det er, at kravle rundt på en stige med både en ske og en spand i hånden.

Sådan bør du rense din tagrend

rensning af tagrender

Det er vigtigere end nogensinde før, at rense sine tagrender korrekt og jævnligt. Dmi.dk beretter, at den årlige nedbør er steget hvert eneste år siden 1974, og antallet af skybrud og steget lige så. Mere vand giver naturligvis mere arbejde til tagrenderne, og hvis tagrenderne er stoppet, kan de ikke udføre den funktion de er sat op til. Hvis dine tagrender er stoppet, og der kommer store nedbørsmængder, kan du i værste tilfælde risikere at der sker skader på dit hus såsom skimmelsvamp og facade skader

Disse skader kan opstå fordi vandet løber over dine tagrender og ned på ydremure, døre og vinduet. Hvis du har små revner i dine ydre mure (det har de fleste ældre huse) vil vandet kunne løbe ind og skabe fugt i selve muren. Fugt i muren ved vi alle kan medføre skimmelsvamp.

Du kan dog undgå at dine tagrender løber over med disse simple råd:

  • Rens din tagrend minimum én gang om året – gerne lige efter at bladene er faldet af træerne til efteråret.
  • Husk altid at stille din stige et sikkert sted med et fast underlag.
  • Brug en lille graveske til at fjerne de største elementer i tagrenden.
  • Brug en stiv børste til at fjerne slam der er groet fast på bunden af tagrenden.
  • Spul altid efter med vand. Spul også dit tag, da dette kan afsløre om dine tagrender samler vandet op korrekt når vandet kommer ned fra taget. Mange tagrender er nemlig skæve, og det gør at vandet kan flyde ud over selvom de er renset og fri for snavs.
  • Husk altid at tjekke om nedløbsrør og kloak er stoppet.

Lad en robot gøre arbejdet for dig

Det er dog ikke helt ufarligt, at stå på en stige og arbejde i sine tagrender. Der er langt ned, hvis man falder, og stigen kan ikke altid opstilles sikkert hele vejen rundt om huset. Derfor kan du, hvis du gerne vil spare tid og være sikker på at du ikke kommer til skade, bruge en robot til at gøre arbejdet for dig.

IRobot har udviklet en robot, som du kan placeres i din tagrend, og den vil så køre din tagrend igennem og fjerne alt hvad der måtte ligge i den. Robotten fjerner det dog kun fra tagrenden, og du skal efterfølgende selv hen og samle det snavs op som den har skubbet ud og ned på jorden nedenfor tagrenden. Du kan se, hvordan tagrenderobotten fra iRobot virker i videoen nedenfor.

Et alternative til denne robot kan også være blot at hyre en professionel til at komme og rense dine tagrender. En professionel tagrenderenser koster ikke alverden, og de kan komme og rense dine tagrender i mens du er på arbejde, så du ikke behøver at være hjemme når de er der.

Youtube video:

Skriv en kommentar